Basisschool Aboe Daoed

Welkom op de site van basisschool Aboe Daoed! Aboe Daoed is een basisschool op islamitische grondslag: de eerste islamitische basisschool in Utrecht. De school is vernoemd naar een islamitische geleerde: Aboe Daoed. Deze leverde een belangrijke bijdrage aan de samenstelling van de overleveringen (ahadith) van de profeet Mohammed, vrede zij met hem. De school werd in 1993 opgericht door ouders die veel waarde hechten aan onderwijs en opvoeding op islamitische grondslag.

Basisschool Aboe Daoed is gehuisvest in een monumentaal schoolgebouw in de wijk Zuilen. Het gebouw aan de Marnixlaan is een prachtig pand, voorzien van veel modern gebruiksgemak. In dit gebouw is, in samenwerking met Spelenderwijs Utrecht, ook peutercentrum El Medina gevestigd.

Bewegingsonderwijs

Op Aboe Daoed vinden wij bewegen erg belangrijk! Naast extra buitenspeeltijd, krijgen de kinderen één keer in de week gym. De kinderen van groep 1 en 2 krijgen gymles van hun eigen leerkracht. Zij hoeven enkel gymschoenen aan, welke de juf bewaard in een bak in de klas. De kinderen van groep 3 tot en met 6 krijgen gymles van een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Zij nemen wel gymkleding mee en kleden zich voor de gymles om. Alle gymlessen vinden plaats in de gymzaal op school.

Het gebed

Het gebed is een belangrijk deel van onze identiteit. Op Aboe Daoed hebben wij een mooie gebedsruimte ingericht voor de kinderen. De kinderen vanaf groep 5 verrichten hier iedere schooldag het dohr-gebed, onder begeleiding van de leerkracht.