Gezonde school

Gezond eten vinden wij belangrijk! Op Aboe Daoed hanteren wij dan ook een gezond voedingsbeleid. Op jonge leeftijd wordt een belangrijke basis voor de toekomstige gezondheid gelegd. Tevens is het makkelijker om jong een gezonde leefstijl aan te leren, dan op latere leeftijd een ongezonde leefstijl af te leren. Een gezonde omgeving is een voorwaarde voor het kunnen bieden van goed onderwijs. In samenwerking met u als ouder, willen wij er als school voor zorgen dat de kinderen zich al vroeg bewust worden van hun eigen verantwoordelijkheid bij het maken van een gezonde voedingskeuze. Dit betekent dat wij u vragen om te zorgen voor:
- fruit en/of groente voor de kleine ochtendpauze;
- water of melk;
- gezonde lunchpakket zonder koekjes of andere zoetigheden.

Traktaties

Trakteren is altijd leuk! Aboe Daoed is een school met een islamitische grondslag, om die reden vieren wij geen verjaardagen. Uiteraard mag iedere leerling wel eens per jaar trakteren, bijvoorbeeld bij een gebeurtenis als:
- het krijgen van een broertje of zusje;
- het behalen van een zwemdiploma;
- het behalen van een ander belangrijk doel, bijv. bij de sportclub of Koranles.

Graag vragen wij u om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties vinden we ook een leuk alternatief!